Je leven positief beïnvloeden

Soms is het moeilijk om helder te krijgen wat je mist of waar je last van hebt, wat je nodig hebt of waar je hart naar uit gaat. Het kan zijn dat je je gebonden voelt in een situatie of aan iemand anders. En uitstelt, wat zo moeilijk lijkt, op de automatische piloot gaan.

Het uitstellen van, kan je leven geleidelijk vervormen met als gevolg dat je een langere periode niet lekker gaat, terwijl de oorzaak vertroebelt. Stress, irritatie, doelen vervagen, relaties verslechteren. Spanning en stress kunnen leiden tot klachten in je lichaam. Kortom, je leven kan negatief beïnvloed raken.

Van buiten, naar binnen, een innerlijke zoektocht

  • Heb je de wens om het moeilijke achter je te laten en gewoon verder te gaan? 
  • Of wil je geen tijd meer verliezen en je leven weer oppakken?

In plaats van ervan af te willen, kan je er naar toe gaan om ‘het’ te leren kennen. Op moeilijke momenten is het een natuurlijke reactie om sneller en minder diep te ademen, waardoor je jezelf kleiner maakt en lastige gevoelens onderdrukt om door te gaan. Onbewust gebruik je dan niet meer je hele lichaam, waardoor je balans verstoort. Je ademhaling helpt om het contact met jezelf beter tot stand te brengen. 

Je lichaam gaat weer mee doen en je evenwicht herstelt, waardoor je beter de waarde kan leren kennen van dat wat moeilijk of pijnlijk is. 

Weggedrukte, moeilijke gevoelens of ervaringen worden niet langer onderdrukt, worden bewust en vormen zo een kans voor verwerking en voor het verkrijgen van inzicht, zodat je met deze verworven informatie nieuwe keuzes kan maken en kan bepalen wat je hiervoor nodig hebt. Je onbewuste wordt bewust. 

  • Je lach wordt een echte lach, energie gaat weer stromen en je kan verder!
  • Je zit goed in je vel en je bent in staat om nieuwe uitdagingen aan te gaan. 

Het klinkt misschien vreemd, maar in het contact met de moeilijke momenten van je leven zijn pareltjes te vinden, die je leven in een ander perspectief zetten.

Wat staat kwaliteit van leven en vitaliteit in de weg?

Een ‘niet lekker in je vel zitten’, een unheimisch gevoel, zonder er goed de vinger op te kunnen leggen, is een signaal om serieus te nemen: pas op de plaats!
Er kan een gevoel van langer geleden opkomen in bepaalde situaties, waarvan niet meer duidelijk is waar dit vandaan komt. Dit onbewuste, onverwerkte gevoel kan op bepaalde momenten als een trigger optreden en goed voelen binnen een relatie of tijdens werk of plezierige momenten ontkrachten.

Voorbeelden zijn zoal:

  • Een oud verdrietig gevoel, dat neerslachtig maakt
  • Boosheid, die de lading in het hier en nu te buiten gaat
  • Schuld ervaren, dat initiatief nemen belemmert
  • Schaamte of minder waard voelen, waardoor kansen voorbij gaan
  • Wantrouwen, niet veilig voelen, alertheid die relaties negatief beïnvloed

Vanuit gevoelens ontstaan gedachten en overtuigingen om gevaren uit de weg te gaan en te beschermen. Overlevingsstrategieën krijgen vorm, waarbij allerlei zaken op de één of andere manier met elkaar verweven kunnen raken tot clusters, kluwens. Behoeften als blij, spontaan zijn, creatief of flexibel komen onder druk te staan. Wensen over bijvoorbeeld werk of relatie raken zover op de achtergrond, totdat een verlangen kan ontstaan om een stap te nemen voor verandering.

Verbeteren van kwaliteit van leven en vitaliteit

 

Wat zijn zoal voorwaarden voor een natuurlijke lichamelijke en geestelijke gezondheid? Wat is belangrijk en wat kunnen we zelf doen?

Niet alleen bij een goede gezondheid, maar ook bij ziekte, problemen of een handicap. Vaak worden oplossingen gelijk buiten onszelf gezocht.

Allereerst valt er al veel te halen bij een goede balans tussen voeding, beweging, rust en ontspanning. Een regelmatig slaappatroon heeft veel effect.

Goede zorg voor het fysieke lichaam, het voertuig. Dat klinkt niet gelijk heel spannend en kan snel worden onderschat.

Daarnaast worden gevoelens snel aan de kant geschoven en blijft van jongs af aan acceptatie van pijnlijke gevoelens vaak uit. Er wordt dan geen ruimte en aandacht aan gegeven. Een gemiste kans voor het ontwikkelen van weerbaarheid en weten, dat moeilijke gevoelens voorbij kunnen gaan en aanleiding kunnen zijn voor positieve verandering. Leren uitspreken en steun ervaren.

Gedachten geven een logische beredenering van hoe, wat en waarom en geven op deze wijze richting. Het geplaveide pad kan nauw en smal worden, zonder uitzicht of mooie horizon. Hoe kan de vicieuze cirkel van beredenering worden doorbroken, zodat het hele plaatje in beeld komt? En verworven zekerheden losgelaten kunnen worden voor iets nieuws? Dat kan spannend zijn, want wie ben je dan?

Veel behandelingen, zoals RET rationeel emotieve therapie, zijn gericht op het bewust worden en monitoren van gedachten en van gevoelens. Dit is niet voor niets! Een goed samengaan tussen denken en voelen heeft goede handelingen en acties als resultaat. Dan is goede zorg voor het lichaam waardevol, zodat een positieve spiraal van eigenwaarde en zelfwaardering groeit, ook wanneer sprake is van een handicap of een ziekte.

Want mensen bestaan niet uit afzonderlijke delen, maar zijn een geheel, waar elk facet samen gaat met de andere als in een schitterende diamant.

Het leven wordt in al zijn facetten meer als waardevol ervaren. Leven naar de kleine, mooie momenten per dag. Wat kan wel?

Daarom is het waardevol om stil te staan bij dat, wat er is. Ervaren, bewust worden, accepteren en ruimte geven. Als vanzelf kan een nieuw perspectief duidelijk worden, waarin nieuwe mogelijkheden en keuzes kunnen worden gemaakt.

Vrijheid om te kiezen en prioriteiten of doelen te bepalen, die het leven verbeteren of verrijken. Vrij, om een hoger doel te realiseren en het beste uit jezelf naar boven te halen. Zingeving voor jezelf en je omgeving.

Wanneer denken en voelen beter bewust samengaan, dan vergroot je het effect van je handelingen en van je communicatie.

Helende hypnose en therapie voor bewustwording en verandering

Praten over betekent het niet alleen te doen en geeft al meer ruimte en ontspanning.Het legt bloot, geeft duidelijkheid. Uitspreken is anders dan het volgen van onuitgesproken vicieuze cirkels in het hoofd, het mengt denken meer met gevoel.
Wanneer denken en voelen beter bewust samengaan, dan vergroot dit het effect van handelingen en van communicatie.
Naar binnen keren tijdens ontspanning brengt je dicht bij jezelf. Als vanzelf worden gevoelens en situaties ervaren, die met elkaar verbonden zijn. In deze ontspanning wordt het gevoel en de herinnering versterkt ervaren op een dieper vlak.
In deze staat van bewustzijn is er openheid voor verandering, voor dat wat binnen het dagelijks leven gewenst is en het verschil kan maken.
Minder spanning verbetert de gezondheid en helpt bij pijnverlichting.
Oude, belemmerende zaken lossen op en geven nieuwe levenskracht.
Door dichter in contact met jezelf te zijn, zijn er meer mogelijkheden te ontdekken om verbetering van kwaliteit van leven en vitaliteit te realiseren.
Helende hypnose en therapie helpt om met obstakels om te gaan.
Om doelen en wensen duidelijk te krijgen en te realiseren.
Om dat waar jij voor staat en waar jij gelukkig van wordt uit te dragen.

Ervaringen met Helende Hypnose En Therapie

Ik heb meer ruimte en minder ballast, voel me steviger staan. De sessies hebben mij geholpen om weer een stukje meer te zijn wie ik daadwerkelijk ben.

– Judith –

Handvaten zijn mij aangereikt en ik ben gaan beseffen, dat het leven best nog wel de moeite waard is om verder te gaan. Weer zin om dingen te ondernemen.

– Piet –

Ik heb vijf zeer mooie sessies beleefd, een rijkere gevoelsdimensie. Duidelijk voelbaar tijdens de sessies en die in het gewone dagelijkse leven zover weg is.

– Robert –

Neem contact op

1 + 3 =