Hypnotherapie,

de weg naar binnen

Vrijheid en bewustwording zijn voor mij de leidende woorden.
Graag neem ik je mee op paden, die minder bekend zijn, voor een verrijking op belangrijke momenten of wanneer je situatie geleidelijk veranderd door ziekte of ouderdom.

Lia Kerseboom, hypnotherapeut

Van jongs af aan wilde ik graag weten wat er achter de horizon was.
De diepere betekenis van gebeurtenissen begrijpen, de onuitgesproken woorden tussen mensen. Naar al dit soort zaken was ik nieuwsgierig.
Mijn droom als kind was dat iemand mij aan de hand mee nam de wereld in.
Overdag lopend door bossen en over mooie paden en ’s avonds in een herberg, waar rondom een grote ketel met warme soep, verhalen werden verteld. Ik houd van verhalen. Jaren later schoot dit beeld weer in mijn herinnering met het besef dat ik niet meer het kind was, maar degene, die anderen mee neemt op hun pad, privé of in mijn werk als begeleider met kinderen of volwassenen met de meest uiteenlopende problematiek.
Steeds was er weer een richting die me trok en mensen met wie ik ervaringen deelde. Ik kwam in aanraking met energetisch werk, waar ik voor mezelf antwoorden vond en de gevoelswereld beter leerde begrijpen.
Gewaarwording.

Mijn bewandelde pad

Een volgende stap was hypnotherapie, de weg naar binnen.
Ik ben verder gegaan met lichaamswerk, waaronder rebirthing, bio energetica en werkte met voetreflex behandelingen. Lichaamsbewustzijn in het hier en nu.
Alles wat ik leerde en ervaarde inspireerde mij en vergrootte mijn mens- en wereldbeeld gedurende verschillende periodes in mijn leven.
De esoterische geschriften van Alice Bailey gaven mij een breder perspectief, een plaatsing binnen een groter geheel met een waardevolle betekenis.

Vrijheid en bewustwording zijn voor mij de leidende woorden. Graag neem ik je mee op paden, die minder bekend zijn, voor een verrijking op belangrijke momenten of wanneer je situatie geleidelijk veranderd door ziekte of ouderdom.
Persoonlijke ervaringen met kwetsbaarheid en menselijk lijden van naasten heeft mijn hart meer en meer naar de ander geopend en naar alles dat om mij heen is.

 

Mijn visie

Elk mens wordt met iets moois of een talent geboren. Iets dat uniek is. Mensen zijn vaak niet bewust van het goud dat in hen zit. Al snel kijk je buiten jezelf en volg je verwachtingen van anderen. De weg is niet naar buiten, maar naar binnen. Daar vind je jouw waarheid. Dat wat jou gelukkig maakt en wat de wereld nodig heeft en mooier maakt.

Opleiding

Ericksoniaanse Hypnose en Geavanceerde regressie en transformationele therapie bij Hypnotherapie Academie Nederland
Hypnotherapie en de specialisatie psycho oncologie, afgestudeerd bij Hypnos
Lichaamswerk bij het Shakti Instituut
Voetreflexbehandeling bij de BER
Energetisch werk bij Mens & Intuïtie en de School voor ontwikkeling van hogere vermogens
HBO Jeugdwelzijnswerk

Mijn ervaring

Als begeleider heb ik met veel kinderen en volwassenen gewerkt in diverse settings. Veiligheid is een basisgegeven. Wat maakt dat je in een goede verbinding bent en hoe communiceer je, ook wanneer taal niet het belangrijkste instrument is?
Ik ontdekte dat ik op een natuurlijke manier rust uitstraal in een fysiek open communicatie om stressvolle prikkels te vermijden, soms met gebarentaal.
Werken vanuit acceptatie van wat er is en hierin lichtpuntjes ontdekken.
Ik ben een hulpverlener, geen medicus.
Zoals gezegd houd ik van verhalen en van het verhaal achter de mens. Een persoonlijk verhaal is nooit hetzelfde en er is altijd iets dat raakt.
Ik vind het mooi om een vertrouwensband op te bouwen. Het moment dat iemand zijn of haar pijn deelt, blijft bijzonder.
Daarna gaat het altijd beter, de geest is uit de fles. Als een bloem gaat iemand open en is er groei en ontwikkeling. Het is nooit te voorspellen hoe dat eruit ziet!
Wat zolang diep van binnen vast zat, komt naar boven en vindt als vanzelf zijn weg.
Een belangrijke eyeopener voor mij is geweest, dat de meeste mensen min of meer dezelfde soort situaties op verschillende momenten in hun leven mee maken.
En vaak denken, dat zij de enige zijn die dit soort gebeurtenissen mee maken.
Alleen zijn met deze gedachten en gevoelens, soms met schuld en schaamte.
Pas wanneer zij de moed vinden om het erover te hebben, dan blijkt het voor anderen heel herkenbaar. Wat een opluchting en fijn om te delen!
Dan ontstaat vanuit het isolement, verbinding en wisselwerking.
Openheid en beweging, de energie kan weer stromen en alles valt op z’n plek.
Dat, wat onoverkoombaar leek, kan tot de grootste kracht in het leven ontwikkelen.

Ik werk als begeleider en daarnaast zelfstandig met hypnotherapie, healing en reading door met rust en aandacht, vanuit acceptatie, ontwikkelingskansen te bieden om het dagelijks leven en de gezondheid te verbeteren.
Ik help je graag om jezelf beter te leren kennen door vragen te verduidelijken.
Drempels te verkleinen en stappen te nemen om je beter te voelen.

Neem contact op voor een oriënterend gesprek

error: Content is protected !!